Stichting De Regenboogboom

Droomdekentjes

Facebook Twitter Linkedin Youtube Blogspot Pinterest

U bevindt zich hier: //

Droomdekentje maken

Hier vind je informatie die jou kan helpen om zelf dekentjes te gaan maken.

Allereerst zijn we natuurlijk echt heel erg blij met iedereen die erover denkt om zelf een droomdekentje te gaan maken! We kunnen altijd méér droomdekentjes gebruiken!

Belangrijk om te weten: je hoeft echt niet meteen een kant en klaar droomdekentje in te leveren, maar dat mag natuurlijk wel ;)

Je kunt ons als maakster/naaister/quiltster/breister/haakster ook op allerlei andere manieren helpen:

 • heb je vrolijke lapjes katoen waar je niets (meer) mee doet? Geef ze aan ons: wij maken er weer een prachtig droomdekentje van!
 • download een van de patroontjes en maak een of meerdere blokjes voor ons. Als je die aan ons opstuurt naar Postbus 329, 3760 AH Soest, zoeken wij weer mensen die er een droomdekentje van maken.
 • wil je geen blokjes maken, maar wel blokjes aan elkaar zetten tot een top? Vertel het ons, dan zorgen we dat het werk bij je komt!
 • heb je ergens een 'wees'blokje? Een enkel blokje dat je misschien ooit in elkaar heb gezet om iets te proberen, maar waar je niets meer mee doet? Stuur het aan ons (Postbus 329, 3760 AH Soest). Wij sturen die blokjes aan een quiltgroep die van verschillende weesblokjes weer een origineel droomdekentje maken. 
 • heb je geen idee hoe je een blokje moet maken? Laat het ons weten en wij zorgen dat je je bij een quiltgroep kunt aansluiten om uitleg te krijgen!
 • heb je ergens een ufo (unfinished object)? Een mooie top waar veel werk in zit en die maar in de kast ligt? Lever hem bij ons in en wij maken er een droomdekentje van!
 • ben je goed in handwerk (quilten, afbiezen etc) en wil je wel wat van je tijd doneren, vertel het ons en wij zorgen dat het werk bij je terecht komt!
 • wil je liever eerst eens kijken bij andere droomdekenmaaksters en voorbeelden zien? Kom naar onze droomdekenmaakdag!
   
 • een veel gestelde vraag is of we ook blij zijn met gebreide en gehaakte dekentjes? Jazeker, kinderen kruipen ook heel graag weg onder een zachte, soepele gebreide of gehaakte deken! Liever geen echte 'wol' gebruiken maar goed wasbaar garen.
   
 • we werken met standaardmaten voor onze dekentjes: 90 bij 120 voor de allerkleinsten, 120 bij 150 als tussenmaat en 150 bij 180/200 voor de grootste maat. 
 • wil je wel een droomdekentje voor ons maken maar heb je geen katoen of geen tussenvulling? probeer dan eens bij een van onze stofopslagpunten in het land langs te gaan. Zij hebben een voorraad gedoneerde stofjes en fiberfill op voorraad zodat we je op gang kunnen helpen. 
 

Heb je nog andere vragen over het maken van droomdekentjes: kijk even op de pagina met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan je vraag aan droomdekentjes@regenboogboom.nl

 

Bestanden

nieuwsbrief-juli-2016 (178.3 kB)
nieuwsbrief-dec-2015 (96.3 kB)
nieuwsbrief-dd-juni-2015 (716.3 kB)
Droomdekentje aanvragen
Droomdekentje aanbieden
Droomdekentje maken