U bevindt zich hier: //

Over Droomdekentjes

Wat is een droomdekentje?

Een droomdekentje geven we aan een kind zodat dit kind zich weer goed sterk en bijzonder kan voelen. Onder je eigen unieke droomdeken ben je altijd in je eigen veilige wereld, waar je ook maar bent; thuis, in het ziekenhuis, op een logeeradres, in een blijf-van-mijn-lijf-huis.

Een droomdekentje wordt bijvoorbeeld gemaakt in de patchwork – en quilttechniek en bestaat over het algemeen uit drie lagen: een patchwork bovenkant (in voor kinderen aansprekende kleuren en/of thema's), een tussenvoering, en een achterkant. Deze drie lagen zijn doorgestikt (gequilt). Ook worden wel voor de tussenvoering en achterkant fleecedekens gebruikt.

Maar de laatste tijd worden ook veel droomdekentjes gebreid of gehaakt. Kinderen vinden dat ook heerlijke knuffeldekens!

Voor wie is het droomdekentje bestemd?

Droomdekentjes worden geschonken aan kinderen die een chronische -of levensbedreigende ziekte hebben, een trauma of een handicap. Ook kinderen die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen, komen in aanmerking voor een dekentje. Het dekentje kunnen ze overal mee naar toe nemen om lekker onder te kruipen of onder te slapen.

Kent u zo’n kind?

Indien u een kind kent dat voor een droomdekentje in aanmerking komt, dan kunt u een Droomdekentje aanvragen bij de Stichting de Regenboogboom, bij voorkeur via deze site. Vindt u dat te ingewikkeld stuur dan een mail naar (droomdekentjes@regenboogboom.nl) Indien u niet over internet beschikt, dan kan dit ook telefonisch (035 – 588 1660).
Wij hebben dan de volgende gegevens van u nodig:

  • Naam, leeftijd en geslacht van het kind
  • Het adres waar het dekentje heen gestuurd moet worden
  • De beknopte reden waarom u dit droomdekentje aanvraagt.
  • Uiteraard houden wij graag rekening met voorkeur voor kleur of thema. Indien u dit weet verzoeken wij u dit te vermelden, we proberen dan een geschikt dekentje te vinden in onze voorraad. Dekentjes worden echter niet op bestelling gemaakt, wij zijn afhankelijk van wat onze vrijwilligers aanleveren.

Wij sturen het dekentje per post naar het kind met een brief erbij waarin staat dat u het dekentje hebt aangevraagd. Mocht u het dekentje liever zelf willen uitreiken, dan kan dat ook. In dat geval zenden wij het naar uw huisadres en niet rechtstreeks naar het kind.

Wat zijn de kosten van een aanvraag?

Vanaf 1 januari 2009 wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.
Deze bijdrage is uitsluitend bedoeld om de kosten van afhandeling, verpakking, en verzending te dekken en is vastgesteld op €12,50 per aanvraag. Aanvragen die gedaan worden door personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen zijn hiervan vrijgesteld. De vrijwillige bijdrage wordt alleen gevraagd van particuliere aanvragers. 

Door wie worden de droomdekentjes gemaakt?

Droomdekentjes worden  gemaakt door quilters uit het gehele land, individueel of in groepjes. Ook u kunt een dekentje maken als u bekend bent met patchwork en quilten. Er zijn vele mogelijkheden, ook voor de beginnende quilters.

  • Onze patroontjes vindt u hier
  • Quiltvirus is een forum van enthousiaste quilters die zich inzetten voor goede doelen, waaronder de droomdekentjes.
  • Wendy Vosters heeft een website waar patronen voor goede doelen, waaronder de droomdekentjes, kunnen worden gedownload. Klik hier als U een patroon wilt downloaden.
  • UFO's in Zuidland is een quiltwinkel, waarvan de eigenaresse ons een zeer warm hart toedraagt. Speciaal voor ons heeft zij een Regenboogbos ontworpen. Kijk eens op www.ufo-s.nl.

 

Afbeeldingen

139108847813288135145

Youtube

Droomdekentje aanvragen
Droomdekentje aanbieden
Droomdekentje maken