Stichting De Regenboogboom

Droomdekentjes

Facebook Twitter Linkedin Youtube Blogspot Pinterest

U bevindt zich hier: //

Over Droomdekentjes

Visie en Missie 

Kinderen komen plotseling in moeilijke situaties terecht, verliezen vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen. Met het herontdekken van hun eigen kracht en veiligheidsgevoel is een kind in staat zichzelf opnieuw weerbaar te maken.

Alle kinderen bereiken die vaak voor onmogelijke uitdagingen komen te staan. Dit doen wij middels onze unieke Regenboogboom aanpak; kinderen leren de kracht in zichzelf te herontdekken.

Bezoeken en Droomdekentjes

Tijdens een bezoek aan kinderen en hun ouders worden ze meegenomen naar hun eigen Regenboogbos; een veilige plek in je eigen gedachten. Aan de hand van liedjes en verhalen ontstaat er een uniek pad om eigen kracht en waardigheid terug te vinden.

Naast bezoeken zijn de Droomdekentjes een tweede ankerpunt binnen de Regenboogboom. Ouders kunnen een dekentje aanvragen. Onder een droomdeken ben je heel snel op je eigen veilige droomplek. Dit biedt steun, warmte en kracht om door een uitdagend proces te komen.

Al 25 jaar

In 1992 was er een bijzonder meisje, Holly, dat tot op de dag van vandaag onze sprankelende bron van inspiratie is. Zo stappen wij, ieder bezoek opnieuw, in de denk- en belevingswereld van een kind.

In 2016 bezochten onze vrijwilligers 
7594 kinderen en
we gaven 1950 droomdekentjes weg!

Afbeeldingen

139108847813288135145

Youtube

Droomdekentje aanvragen
Droomdekentje aanbieden
Droomdekentje maken